Azerbaycan Beslenme Masrafları

Azerbaycan Beslenme Masrafları

Azerbaycan Beslenme Masrafları, Azerbaycan yemek kültürü açısından Türkiye ile benzer olmasının yanında Azerilerin Türk mutfağından farklı ..

Azerbaycan Beslenme Masrafları

Azerbaycan Beslenme Masrafları, Azerbaycan yemek kültürü açısından Türkiye ile benzer olmasının yanında Azerilerin Türk mutfağından farklı çok çeşit yemekleri de bulunmaktadır. Azerbaycan’da yaşayacak biri için yemek kültüründen öte mutfak masrafları önemlidir. Çünkü bütçeler konaklama yanında yemek masraflarına göre ayarlanmaktadır. Azerbaycan’da sokak aralarında bulunan pazarlardan rahatça sebze ve meyve temin edilebilmektedir. Ancak bu pazarlar bazen alışveriş merkezlerinden pahalı olabilmektedir. Bu nedenle alışveriş yapmadan önce biraz piyasa araştırması yapmak ucuz yemek alabilmek için iyi olacaktır.

Bilindiği üzere Azerbaycan’da para birimi manattır. Bir manat 2.71 TL’ye tekabül etmektedir. Ayrıca Azerbaycan’da da Türkiye’deki kuruş gibi qepikler bulunmaktadır. 1 manat 100 qepike eşittir. Azerbaycan’da temel besin maddesi olan ekmek 40 qepik, pide 40-50 qepik, simit ise 30 qepiktir. Diğer bir temel kaynak olan suyun tadı Türkiye’den gidecekler için biraz farklı olabilmektedir. Bu nedenle Nahçıvan’dan gelen sular daha çok tercih edilmektedir. Bu suyun fiyatı ise 1- 1.6 manat arasında değişmektedir.

Meyve Ve Sebzelerin Fiyatları

Meyve ve sebzelere bakıldığında ise karpuz yaz başlarında 90 qepik iken yaz sonlarında 20 qepiklere kadar düşmektedir. Kiraz 3-5 manat, elma 1-3 manat, armut 1.5-3 manat, üzüm 1-4 manat arasında değişmektedir. Yine sofralarda alışık olduğumuz bir lezzet olan yoğurtun kilosu 1 manattan başlamaktadır markasına göre de fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Kuru gıdaların fiyatları 25 qepik ile 5 manat arasında değişmektedir. Alınan markalara ve kilosuna göre fiyatlar değişmekte ama genel anlamda Azerbaycan’da uygun ve kaliteli ürünler bulmak mümkündür.

Azerbaycan Alışveriş Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Azerbaycan ekonomisi büyük ölçüde petrol ve gaz üretimine dayanmaktadır. Ülke ekonomisi de büyük ölçüde uluslararası ticarete bağımlıdır. Bu, ülkenin verimli ve etkili bir perakende sistemine sahip olmasını çok önemli hale getiriyor. İşte burada Azerbaycan’ın alışveriş merkezleri ve tüketim malları devreye giriyor. Bunlar Azerbaycan ekonomisinin temel unsurlarıdır ve bunların etkin bir şekilde işlemesinin birçok yolu vardır.

Azerbaycan ekonomisi çoğunlukla petrol ve gaz üretimine dayanmaktadır. Bu, ülkeyi uygun fiyatlarla yüksek kaliteli malları alacak kadar zengin kılıyor. Aslında, Azerbaycan’da ortalama aylık gelir, mevcut oranlarla neredeyse 900 USD’dir. Bu, Azerbaycanlıların mali durumlarını çok fazla zedelemeden kaliteli malları satın almak için yeterli paraya sahip oldukları anlamına gelir. Bunu kolaylaştırmak için ülke, vatandaşlarına indirimli fiyatla mal satmak için devlete ait alışveriş merkezlerini kullanıyor. Vatandaşlar bu mağazalardan alışveriş yapmaları karşılığında diğer mekanlardan alışveriş yaparken indirim alıyor. Sistem şu şekilde çalışır: işletmeler mallarını devlete ait perakende satış noktalarına düşük fiyatlarla satarlar; daha sonra müşteriler bu mağazalardan satın aldıklarında, satın alımları için normalden daha az öderler. Bu sistem aracılığıyla, hükümet vatandaşlara sübvansiyon sağlarken, hükümetin kendisi tarafından işletilen perakende satış noktalarında satış yoluyla onlardan para kazanmaya devam eder.

Azerbaycanlılar pazarlık avcısı olmakla ünlüdür; bu, bazı ülkelerde onlara “scallywags” lakabının verilmesine yol açmıştır. Bununla birlikte, çoğu Azerbaycanlı alışverişi sever ve ceplerinde ne kadar az şey olursa olsun bunu yapacaktır. Bu nedenle, öncelikle yerel müşterilere hizmet veren alışveriş merkezleri, hem yerel hem de uluslararası müşteriler arasında popülerdir. Müşterileri ceplerinde ne kalırsa kalsın harcamaya hazır olduğunda, her işletme için kolaydır!

Öncelikli olarak yerel müşterilere hizmet veren AVM’ler ve alışveriş merkezleri, uluslararası müşteriler için tasarlananlardan çok daha ucuz olma eğilimindedir. Bu, çoğu Azerbaycanlı’nın kış aylarında çok az paraya sahip olduğu gerçeğini yansıtıyor – bu nedenle, sıcak giysiler ve diğer kış malzemeleri için daha az harcanabilir. Azerbaycan’dan indirimli ürünler arayan uluslararası alışveriş yapanlar, bunları Bakü Park veya Milli Piyaturve Termal (MPT) gibi uluslararası mega alışveriş merkezlerinde en uygun bulacaktır. Bu kuruluşlar öncelikle yabancılara hitap ediyor çünkü yerel alışverişçiler daha ucuz yurt içi seçenekleri tercih ediyor.

Çelişkili görünse de, hem yerel hem de uluslararası alışveriş yapanlar, Azerbaycan’ın alışveriş merkezlerinde ve tüketim malları pazarlarında istediklerini uygun fiyata bulabiliyorlar. Bunu kolaylaştırmak için işletmeler vatandaşlara uygun fiyatlar üzerinden indirimler yaparak sübvansiyon sağlıyor. Aynı zamanda, Baku Park gibi uluslararası mega alışveriş merkezleri daha çok yabancı alıcılara hitap ediyor çünkü yerliler daha ucuz yerli seçenekleri tercih ediyor. Ne olursa olsun, Azerbaycan, hem tüm müşteriler için arzu edilen pazarlıkları hem de kaliteli malları satın almak için düşük fiyatlara dayalı sağlam bir ekonomi üreten mükemmel bir alışveriş kültürüne sahiptir.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!